Ποιοί γιορτάζουν σήμερα? 30 Οκτωβρίου

0
432

Σήμερα, Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, είναι της Αγίας Απολλωνίας, του Αγίου Αστερίου, των Αγίων Ζηνοβίου και Ζηνοβίας, του Αποστόλου Κλεόπα, του Αγίου Κρονίωνος, του Ιερομάρτυρος Μαρκιανού και του Αποστόλου Τερτίου.

Ποιοί γιορτάζουν σήμερα? 

Απολλωνία, Αστέριος, Αστέρης, Αστρινός,, Αστερινός, Αστρινή, Αστέρω, Αστερία, Αστρούλα, Αστερινή , Ζηνόβιος, Ζηνοβής, Ζήνος, Τζήνος, Ζηνοβία, Ζήνα, Τζήνα, Τζίνα, Ζελίνα, Κλεόπας, Πάκης, Κλεόπιος, Κλεοπάκης, Κλεοπία, Κρόνος, Κρονίων, Κρονίωνας, Κρονίος, Κρονία, Μαρκιανός, Μαρκίνος, Τέρτιος, Τέρτος, Τέρτης, Τερτίνος, Τέρτια, Τέρτα, Τέρτη, Τερτίνα.

Δύο Βίοι Αγίων:

Άγιος Μαρκιανός

Ο Άγιος ιερομάρτυρας Μαρκιανός χειροτονήθηκε επίσκοπος από τον Απόστολο Πέτρο .ένα από τα θάυματα Του Αγίου ήταν να καταφέρει με την προσευχή του κατέστρεψε τους ναούς των ειδώλων. Έκανε πολλά άλλα  θαύματα, με αποτέλεσμα να πιστέψουν πολλοί ειδωλολάτρες,κάτι που οδήγησε τους ειδωλολάτρες να τον σκοτωσουν με βίαιο τρόπο και έτσι να γείνει  Μαρκιανός μάρτυρας Του Χριστού.

Απόστολος Τέρτιος

Ο  Απόστολος Τέρτιος έγινε δεύτερος επίσκοπος Ικονίου μετά τον Σωσίπατρο.Υπήρξε γραμματέας του Αποστόλου Πάυλου καθώς έγραψε  και την Επιστολή προς τους ρωμαίους.