Ποιοί γιορτάζουν σήμερα? 4 Νοεμβρίου

0
461

Σήμερα, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2021 είναι η εορτή του Ιερομάρτυρα Ερμείου του πρεσβυτέρου, Οσίου Ιωαννικίου του Μεγάλου, Οσίου Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητή.

Γιορτάζουν: Ερμαίος, Ερμαίας
Ιωαννίκιος, Ιωανίκιος.

Ο Όσιος Ιωαννίκιος γεννήθηκε στη Βιθυνία το 740 μ.Χ. ο πατέρας  του  ήταν ο Μυριτρίκης και η μητέρα του η  Αναστασώ. ήταν ευσεβείς Χριστιανοί και παιδαγώγησαν το γιο τους σύμφωνα με το Ευαγγελιο. Όταν ο Ιωαννίκιος στρατεύτηκε, αυτοκράτορας ήταν ο εικονομάχος Κωνσταντίνος ο Ε’.παρέσυρε τον Ιωαννίκιο να γείνει εικονομάχος,όταν αποστρατέυτηκε δεν άργησε βα καταλάβει το λάθος του και πόσα κακά διέπραξε,πλέων βαθιά μετανιωμένος εξομολογήθηκε το παραστράτημα του.Στη συνέχεια έγινε μοναχός στον Όλυμπο και πέθανε 94 χρονών στη Μονή Αντιδίου, διδάσκοντας στον κόσμο την Ορθοδοξία.
Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης γεννήθηκε το 1901 μ.Χ. στην Αργυρούπολη του Πόντου,Έμεινε από μικρός ορφανός και μάλιστα οι γονείς του πέθαναν την ίδια ημέρα,από νωρίς φανερώθηκε και η κλήση του προς Τον Θεό,Παιδί ακόμα, προσεύχονταν συνεχώς, έκανε νηστείες,Δόκιμος μοναχός έγινε σε ηλικία μόλις εννέα ετών.Μοναχός έγινε το 1919 μ.Χ. σε ηλικία 18 ετών και στην συνέχεια χειροτονήθηκε Διάκονος.
Κατά τον διωγμό της Εκκλησίας από τους κομμουνιστές στην Γεωργία, ο νεαρός Ιεροδιάκονος συνελήφθη και  υπέστη τα πάνδεινα  φυλακίσεις, ταπεινώσεις, ευτελισμούς, δημόσιες διαπομπεύσεις και ανήκουστους βασανισμούς. Καταδικάσθηκε μάλιστα σε θάνατο και τουφεκίστηκε, αλλά διεσώθη χάρη σε θάυμα.
Το 1925 μ.Χ. χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και Πνευματικός, το 1941 μ.Χ. καταφικάδθηκε και πάλι σε θάνατο από τους εκ βορρά ομόδοξους εισβολείς και σώθηκε και πάλι από θάυμα, έτδι συνεχίσε την Οσιακή του ζωή μέχρι την ημέρα της κοίμησης του, στις 4 Νοεμβρίου 1959 μ.Χ.