Home Βίοι Αγίων Ποιοί γιορτάζουν σήμερα? 29Οκτωβρίου

Ποιοί γιορτάζουν σήμερα? 29Οκτωβρίου

0
Ποιοί γιορτάζουν σήμερα? 29Οκτωβρίου

Σήμερα, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου είναι του Οσίου Αβραμίου, Αγίας Μελιτηνής μάρτυρος, Αγία Αναστασία η Ρωμαία. 

Ποιοί γιορτάζουν σήμερα? 

Αβραάμ, Αβραμία, Μελιτίνος, Μελιτινή, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα, Μελιτίνος, Μελίνα, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Αναστασία, Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα.

 

Η Αγία Μελιτίνη

Η Αγία Μελιτινή έζησε κατά το έτος 160 μ.Χ. και εργαζώταν για την διάδωση Του Ευαγγελίου,για ατο το λόγο την κατηγγειλαν στον τότε ηγεμώνα της Θράκης που ήταν διώκτης Των Χριστιανών αφού η Αγί δεν φοβερίστηκε με τις απειλές του ανέλαβε η γυναίκα του να την αλλαξοπιστήσει.Την δέχτηκε στο σπίτι της και χρησιμοποιήσε όλα τα ύπουλα και σαγηνευτικα γυναικεία μέσα,αντί αυτού όμως έγινε η ίδια Χριστιανή,συνεργάστηκε με Την Αγία και έφραν πολλούς ειδωλοάτρες Στον Χριστιανισμό ο Αντίοχος, όταν έμαθε την αλήθεια, αποκεφάλισε τη Μελιτινή και έτσι Η Αγία αξιώθηκε να μαρτυρήσει για Τον Χριστό μας.

 

Η Αγία Αναστασία

Η όσια Αναστασία έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού και καταγώταν από Την Ρώμη.καταγώταν από πλούσια οικογένεια,όταν πέθαναν οι γονείς της μοίρασε την περιουσία της στους φτωχους και πήγε σε μοναστήρι.ο ηγεμώνας πρόβος την συνέλαβε και με πρόφαση την ναιότητα της και την ομορφια που έχει προσπάθησε να την πήσει να απαρνηθεί Τον Χριστό,τότε η Αγία απάντησε μία ωραιότητα και νεότητα γνωρίζω, εκείνη που δίνει ο Χριστός στις πιστές και γενναίες ψυχές, που προτιμούν γι’ Αυτόν το θάνατο αντί άλλων εγκόσμιων αγαθών, όταν αυτά προτείνονται για την προδοσία του Θεού τους. Πλούτη είχα άφθονα. Δεν τα θέλησα. Αλλά το Χριστό μου τον θέλω και απ’ Αυτόν καμία δύναμη δε θα μπορέσει να με χωρίσει. Αν αμφιβάλλεις, δοκίμασε». Τότε Εξαγριωμένος την μαστίγωσε στο πρόσωπο και την ξάπλωσε σε αναμμένα κάρβουνα,Έπειτα, την κρέμασε και της έσκισε το σώμα. Μετά έκοψε τους μαστούς της, ξερίζωσε τα νύχια της και τελικά την αποκεφάλισε. Έτσι μαρτυρικά αξιώθηκε Η Αγία να ομολογήσει την πίστη της.

 

Ο Άγιος Αβράμιος

Όσιος Αβράμιος γεννήθηκε στην περιοχή της Εδέσσης της Μεσοποταμίας, κατά τα τέλη του 3ου αιώνα. Οι ευγενείς και ευλαβείς γονείς του δεν είχαν άλλο γιο, κι’ ενώ σέβονταν τη διάπυρη ευσέβεια του τον ενύμφευσαν παρά τη θέληση του. Έδωσε την περιουσία του στους φτωχούς και πήγε να μείνει σε ένα ερημικό τόπο όπου αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στη διακονία του Θεού και του πλησίοπήγαινε σε διάφορες πόλεις όπου είχε Ιεραποστολικό έργο καταφέρνωντας να φέρει πολλούς πίστους στην ορθή πίστη, σε ηλικία 70 χρονών αφιρώθηκε στην σωτηρία των αμαρτωλών γυναικών αφού η προχωρημένη ηλικία του έδεινε άλωθη πως δεν επιδίωκε κάτι πονηρό. Μία μερα κατάφερε να επαναφέρει στην πίστη της ανηψιάς του Μαρία, όταν την είδε σε κάποιο πανδοχείο με παρέα ακόλαστους νέους. Την επόμενη μέρα εκεινη πήγε να τον βρει και να πάρει την ευλογία του. Εκείνος της απάντησε ότι δεν ωφελεί σε τίποτα η ευλογία των ανθρώπων, όταν ο Θεός είναι αναγκασμένος να μη παρέχει τη δική Του. Τότε μετανόησε και για την υπόλοιπη ζωή της έζησε εν Χριστώ. Ο Αγιος Αβράμιος πέθανε υπέργηρος, υπηρετώντας πιστά μέχρι τέλους το Θεό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here